Al diverse cursussen gedaan. Vanaf onwetende beginner tot iets gevorderde????.
Aldert en Edward weten hoe ze mensen enthousiast moeten maken en geven uitstekend les. Staan altijd open voor het beantwoorden van vragen en nemen feedback zeer serieus. Niet alleen de kwaliteit van de training(en) maar ook de lunch en het napraten is prima verzorgd. Kyll, OVM en zeebaars vissen zijn aan te radev hoogtepunten. Ik heb er diverse nieuwe vliegvisvrienden aan overgehouden.

Jo Brobbel

Uitstekend verzorgde cursussen. Leerzaam en gezellig.

De basis van het vliegvissen bleek goed te leren te zijn.
Omgeving is erg mooi, de kok nog beter en de mensen erg vriendelijk.

Mike van der Moolen

Leerzame en leuke dag in mooie omgeving

Gezellig en interessant. Een aanbeveling aan vrienden.

Leonardo Ubeda

Leerrijk

In het kort: goed gezelschap, perfect eten, uitstekende slaapgelegenheid en prima viswater.
Volgens mij zijn er geen verbeteringen mogelijk?

Jo Brobbel

Zoals we gewend zijn van de Fly Fishing Academy weer een perfect georganiseerde reis

Heerlijk weekend gevist aan de Kyll.
Prachtig weer, uitstekende inwendige verzorging en daarbij heel goede vangsten!

Ton Janssens

Geweldige verzorging!

Het was een fantastische ervaring: vissen tegenover zeetankers.
Wat hebben jullie een leuke organisatie.
Ik ben er zeker een volgende keer bij (Leo bedankt voor je uitnodiging).

Fred Rappard

Fijna dag bij Fly Fishing Academy

Heel leuke dag. Bracht mij de beginselen van het vliegvissen bij op een zeer professionele en efficiënte wijze.
De begeleiding was heel vriendelijk. Bovendien werd de dag goed verzorgd, met een heerlijke lunch en afgesloten met een borrel.

Dirk Muilerman

Professionele en gepassioneerde begeleiding. Duidelijk veel ervaring met het geven van vliegvisklassen. De begeleiding was bovendien heel persoonlijk door het relatief klein aantal cursisten

Wordt gegeven door kundige, fanatieke vliegvissers.
Goede sfeer en super leuke dag gehad.
De dag zit goed in elkaar. Hengels werden door cursus verzorgd. Prima afwisseling tussen theorie en praktijk. De docenten zijn beiden kundige, fanatieke vliegvissers. Je kunt ze van alles vragen.
Op einde van de dag een prima starterkit gekocht.
Veel geleerd en kijk uit om deel te nemen aan de Basiscursus. Voorlopig eerst goed oefenen met werpen

Roland Kneepkens

Erg leerzame cursus

Ik wilde graag leren hoe in de polder te vliegvissen. Welke keuzes qua techniek etc moet je maken. Hier is in deze cursus perfect en op een leuke manier op ingegaan door uitstekende instructeurs

Ronald Loriaux

Informatieve en erg leuke cursus met goede instructeurs, waarin ik veel heb geleerd

Prachtige dag op één van de mooiste visplekken in Nederland .
Op een verstaanbare en vlotte manier gebracht .
Zeker een aanrader voor zowel de beginner als gevorderde viegvisser

Peter Schrooten

Zeer leerzaam en vlot gegeven op prachtige locatie

In een mooie omgeving les gekregen van twee meesters in het vliegvissen die dit ook nog eens met veel passie overbrengen. Daarnaast ook nog vriendelijk en gastvrij. Kleine groep beginners die les krijgen en met voldoende individuele aandacht. Vooral het plezier krijgen in deze tak van visserij staat voorop. Als dan ook nog de inwendige mens goed verzorgd wordt met een heerlijk lunch heb je gewoon een topdag.

Marcel Diederiks

Leuke, leerzame en insprirerende cursus waar je zo verder mee kan in de praktijk

Als beginnend vliegvisser is deze cursus een fantastisch begin. je krijgt veel persoonlijke aandacht om zodoende je techniek te verbeteren. De tips zijn erg praktisch zodat je er ook mee in de toekomst aan de slag kan. Tevens waren de beschikbare materialen van prima kwaliteit en is er de mogelijkheid om verschillende hengels te proberen. veel nadruk op oefenen want het is zeker in het begin niet makkelijk. Er ook nog gevist kon worden in de vijver en polder en ook de eerste vissen werden gevangen. met een zeer smakelijke warme lunch was het een prima dag. Tevens opgegeven voor een andere uitdagende cursus zeebaars/fint/forel.

Tim Hogervorst

Zeer leerzaam met veel praktijk en goede begeleiding

Mijn zoon en ik vonden het een zeer geslaagde dag! Goede duidelijke uitleg van de zeer vriendelijke cursusleiders.
Wij hebben deze dag als zeer leerzaam ervaren, moeten alleen nog veel oefenen. Mooie manier van vissen. Gaat nog wel een vervolg krijgen. Hartelijk dank voor deze ervaring met het vliegvissen!

Bjorn en Henk Klein Geltink

 

Een prachtige leerzame dag

Ik heb een super goede dag gehad, heb mijn werptechniek duidelijk kunnen verbeteren en heb een hoop informatie gekregen van het totaal dat vliegvissen heet.

Gerard Jore

Hele goede cursus, erg veel geleerd en vakkundige uitleg!

Cursus was goed opgezet, instructeur onderhoudend en geduldig

Patrick de Vleeschauwer

Leerrijk, informatief en informeel

Ik had liever meer aandacht gezien voor het werpen. Die tijd kunnen wat mij betreft halen bij het verhaal over het vliegbinden.
Dat was zeker leuk om te zien maar we konden er verder niet zelf mee aan de slag.
Verder goed dat het een niet al te grote groep was.

Hans Pardoel

Leuk om mee te maken, maar te veel ineens

Met twee maatjes hebben we de introductiecursus gedaan. Leuke ontvangst op een mooie plek. Goede balans tussen kennis en meteen oefenen in de praktijk. En de hele dag door tips, tricks en mooie anekdotes van de trainers. Was leuk!

Peter

Interessante dag met veel praktijk

Cursus cadeau gekregen van mijn vrouw, zeker aan te raden. Het virus is goed overgeslagen. Om te beginnen, de mooie locatie maakt de dag al goed beginnen. Tel daar nog eens prachtig weer en een goed verzorgde lunch bij op en je hebt een dag die je niet snel vergeet. Bijkomstigheid is bijna het doel waar je voor komt, maar dit wordt niet vergeten door Edward en Aldert. Zij weten de fijne kneepjes van het vliegvissen goed en helder over te brengen en direct ook vanaf de basis tot gevorderd. Ze zien in waar het beter kan en kunnen dit ook duidelijk overbrengen (ze weten wat ze moeten benoemen om het merkwaardig goed te verbeteren).
Bedankt Aldert en Edward!

Jan van Zandbergen

Dik voor mekaar!

Gezellig en veel geleerd

Betty Boonen

Het was leerrijk en interessant

Op een zeer leuke manier kennis kunnen maken met het vliegvissen, ondanks vele jaren actief de hengelsport te beoefenen nooit een vliegenhengel vastgehad! Was een zeer leerzame dag, zat goed in elkaar wat de theorie en praktijkoefeningen betreft en gelegenheid tot oefenen ruim voldoende. Daar komt nog bij dat de locatie en het weer beide ideaal waren.zeer kundige en inspirerende leraren, en goed lesmateriaal!!

Fred van der Burgt

Zeer inspirerende dag , veel gelegenheid om te oefenen onder deskundige begeleiding. Genoten!

Lekker op fint en zeebaars gevist, en BBQ aan het Oostvoornse Meer.
Leerzaam, leuk en gezellig!
Zie jullie weer in september 🙂

Ferdinand Haveman

Mooie zeevisdag!

Zeer aangename cursus, kleine groep met voldoende aandacht voor de cursisten op mooie locatie .

Peter Schrooten

Opleiding op hoog niveau, zeer leerrijk

Afgelopen weekeinde heb ik de introductiecursus bij de Fly fishing Academy gevolgd. Een heel leerzame en goed verzorgde training met zeer ervaren instructeurs. Het zonnige en vrijwel windstille weer en de prachtige locatie maakten de dag compleet. De cursus heb ik als verjaardagscadeau gekregen. Een hele mooie belevenis!

Pieter Jan Visser

Een goede introductiecursus voor de beginnende vliegvisser!

Totaaloverzicht wat er allemaal bij komt kijken en een goede eerste stap van verschillende werptechnieken.
Aangestoken door Rudy’s meesterschap.

Peter Verbaas

Vliegvissen, een way of life

Op de fijne locatie kennisgemaakt met het vliegvissen. Met goede uitleg en hulp een eerste begin gemaakt met het vliegvissen.
Wat een fijne hobby! Dit ga ik vaker doen! Bedankt mannen! Jullie zien mij zeker terug; op een andere cursus of aan de waterkant!

Gerda

Nuttig, leerzaam, leuk en gezellig!

Mijn tweede cursus bij de Fly Fishing Academy. Forel vissen op het Oostvoornse Meer. Na een uurtje rijden was er een hartelijke ontvangst met koffie en koek aan het meer. Twee erg enthousiaste instructeurs en een leuk cursistengezelschap hadden een prachtige dag uitgekozen. Uitgebreide uitleg over welke vliegen, de juiste visplekken en de juiste manier van binnenvissen en dan snel het water in. Tijd voor een herhalingslesje werptechniek. Voor mij nieuw was het dubbel strippen. Hier werd uitgebreid tijd voor genomen. Vervolgens was er ook alle tijd om andere hengels en lijnen te proberen. Na een geweldige lunch/barbeque van kok Aldert gingen we met gids Edward naar een andere locatie. Hier zouden we het geleerde in praktijk gaan brengen. Ondanks al onze technieken wilden de forellen niet toehappen. Al met al was het een hele gezellige en leerzame visdag!

Hans Graveland

Goed geslaagde vliegviscursusdag op het Oostvoornse meer

Het les geven is heel goed

Frans Walop

Heel goed!

Edward en Aldert Weer een topdag. Lekker vissen met leuke mensen, het wegblijven van de vis drukte de pret! Maar je kan niet altijd alles mee hebben.
Dank je wel voor de prima dag. Ga zo door! Tot de volgende keer.

Leo Hille

Oostvoorns top water

Ik heb onlangs de introductie cursus gevolgd. Het was leerzaam! Laagdrempelig! Gezellig! En vooral inspirerend. Met voldoende aangereikte kennis & kunde kan ik nu de polder in. Komend seizoen kom ik terug voor de basiscursus.

Leo

Super cursus!

Een aantal cursussen gedaan naar tevredenheid. De reisjes naar de Kyll zijn geweldig. Leuk, gezellig, leerzaam en goed verzorgd! Nu in 2016 nog een reisje naar Zweden!

Ton Janssens

Leerzaam en gezellig

Door een bijzondere zomerse storm werd de introductiecursus helaas geannuleerd. Echter, toen ik contact opnam en aangaf dat ik daar erg van baalde omdat ik de week daarop naar Noorwegen zou gaan (zonder enige vliegviservaring) hebben de mannen dezelfde week nog een extra privé les ingepland. Die les bleek gigantisch waardevol en naderhand heb ik via Fly Fishing Academy veel persoonlijk advies gekregen over de aanschaf van materialen, die heb ik uiteindelijk ook via hen gekocht heb en ook daar ben ik erg tevreden over. Goeie plek dus om te leren vliegvissen!

Jorn van Lieshout

Snelcursus op maat

Samen met mijn vriendin heb ik in de zomer van 2015 de introductiecursus gevolgd. Mooie locatie achter het huis van Aldert. Edward en Aldert zijn erg vriendelijk en kunnen hun kennis goed overbrengen. Na 1 dag ben je zelfs al in staat je eerste vis binnen te hengelen!

Lennart

Leuke, leerzame en gezellige introductiecursus

Ik heb onlangs samen met mijn zus Astrid de introductiecursus in Heelweg gevolgd. Vonden het beiden een geweldige dag!! We waren al vissers, maar nu zeker ook geïnteresseerd in het vliegvissen! Met veel enthousiasme vertelden de instructeurs ons de eerste beginselen van het vliegvissen. Ook veel aan de waterrand gestaan om het werpen te oefenen (nog best lastig vonden wij). Zeker een vervolg waard, maar nu eerst zelf oefenen. Docenten zeer enthousiast en hulpvaardig, ook de locatie met de lunch was prima verzorgd!

Ingrid van Proosdij

Enthousiasme voor het vliegvissen!

Als je nu toch eens wilt ervaren hoe dat ‘vliegvissen’ nou is, dan is dit een prima ‘school’ om dat te doen.
Een prachtige locatie in een eeuwenoud polderlandschap. Geduldige en buitengewoon vriendelijke instructeurs, niet te veel theorie want de nadruk ligt op praktijk, kleine groepen en een prima verzorgde lunch.
Wanneer dan ook het weer mee zit, ga je aan het einde van de dag met een voldaan gevoel en ‘besmet’ met het vliegvis-virus naar huis.

Arie

Ik zeg doen!