Corona-richtlijnen Fly Fishing Academy

  Algemene richtlijnen voor iedereen:

  • Houd minimaal 1,5 meter afstand.
  • Was regelmatig de handen.
  • Hoest en nies aan de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg.
  • Schud geen handen.
  • Blijf thuis bij milde verkoudheidsklachten zoals snotteren, hoesten, keelpijn of koorts.
  • Blijf thuis als je huisgenoten hebt met koorts.
  • Deelnemers aan de cursus komen allen op eigen gelegenheid.
  • Bij aankomst wordt geïnstrueerd waar men kan parkeren.

Aanvullende richtlijnen voor het vliegvissen en het theoretisch gedeelte van de vliegviscursus:

  • Cursisten en docenten houden altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Iedere cursist ontvangt een genummerde hengelset, die door de desbetreffende cursist gedurende de gehele dag zal worden gebruikt.
  • Voor de capaciteitsbepaling in de theorie-locatie is de richtlijn 1 persoon per 4m2.
  • De stoelen staan zo opgesteld dat er altijd voldoende afstand is gegarandeerd tussen de cursisten.
  • Cursisten gaan gefaseerd de locatie in en uit.
  • In de locatie kan men handen wassen en er wordt gebruik gemaakt van papieren wegwerp-handdoekjes. Links naast de wasbak staat een afvalemmer voor gebruikte doekjes.
  • Voor het gebruik van de toiletten zijn in de hal sanitaire weggooi-doekjes aanwezig, waarmee men de deurknoppen kan ontsmetten. In de hal staat rechts naast de wasbak een afvalemmer voor gebruikte doekjes.
  • Er is een Corona-verantwoordelijke aanwezig die toeziet op de naleving van de gestelde richtlijnen.

 

Catering:

  • Catering-medewerkers wassen tenminste iedere 30 minuten hun handen en wassen bij iedere verandering van werkzaamheden hun handen volgens de hygiëne voorschriften.
  • Werkoppervlakken worden na gebruik gereinigd door de medewerker.
  • Medewerkers dragen latex handschoenen en een goedgekeurd mondkapje tijdens de bereiding.
  • Tussen cursisten en de catering-medewerker(s) bestaat een veilige afstand van ten minste 1,5 meter.
  • Etenswaren worden per persoon gepresenteerd; bij een buffet-opstelling houden de deelnemers een veilige afstand van tenminste 1,5 meter van elkaar. Er is sprake van eenrichtingsverkeer langs het buffet.
  • Eten en drinken wordt in disposables gepresenteerd of in serviesgoed dat op hoge temperatuur is afgewassen.
  • Er staan voldoende afvalbakken om alle disposables in weg te gooien; deelnemers worden verzocht disposables, verpakkingsmaterialen, servetjes etc. zelf weg te gooien.
  • Serviesgoed en bestek wordt na afloop afgehaald door de catering-medewerker(s).
  • De catering-ruimte is zodanig ingedeeld dat er sprake is van een duidelijke fysieke scheiding tussen uitgifte en het nuttigen van dranken en etenswaren.